Een geschikte locatie voor een papegaaienopvang vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Maar goed, dat was natuurlijk te verwachten als er bepaalde wensen of eisen bij komen kijken. De setting is niet volgens verwachting of de grond is simpelweg te duur. In deze oververhitte vastgoedmarkt is het dan ook niet verstandig om grond te huren of te kopen. Maar wat is dan wel verstandig? Besluiten om de start van de opvang uit te stellen tot de markt wat is afgekoeld? Ik ben het al een aantal jaar aan het uitstellen. Het wordt gewoon tijd dat we in actie komen. Het antwoord is dus “Nee! Niet langer uitstellen”. Zeker niet wanneer er dingen op je pad komen die je niet verwachtte.

Waar moet een locatie aan voldoen?

Eisen aan een locatie. Dat klinkt verwend vind ik, maar toch mag en ga ik ze stellen. Een idealistisch beeld dat door mijn hoofd spookt, wil ik toch als uitgangspunt nemen en zoveel mogelijk proberen te realiseren.

Zo is één van mijn eisen (lees grote wens) dat de opvang moet komen in een bosrijke omgeving. Het moet een plek zijn waar natuur en mens samenkomen. Een terrein met bomen waar de vogels in volieres, die groot genoeg zijn om in te vliegen, zich enigzins vrij kunnen voelen in gevangenschap. Dat ze kunnen leven in groepen, zoals hun soortgenoten in het wild ook doen.

Heb jij, of weet jij een geschikte locatie? Neem dan contact met ons op.